Därför ska du prioritera funktionalitet under köksrenoveringen

Middagar, umgänge och matlagning är det köket främst används till. För att få ett stilfullt kök som är funktionellt krävs det lite omsorgsfulla val under renoveringsprocessen. Om köket är praktiskt kommer det automatiskt att bli snyggt.

Köket är ett välanvänt rum i ett hem. När du ska renovera köket är det bra att tänka lite extra på materialval och inredningen för att inte dra ner på mysfaktorn och stilkänslan i ditt kök. Att prioritera funktionalitet är en vanlig miss som många gör i och med köksrenoveringar. För att få ett praktiskt kök är en bänkskiva i granit ett bra val. Granit har en väldigt bra motståndskraft och bra hållbarhet. En bänkskiva i granit står bra emot stänk, stöt, repor, värme och missfärgningar utan att du behöver kompromissa med stil. Granit är även ett väldigt snyggt material som ger ditt kök ett lyft.

Trä är ett känsligt material i kök

Det är inte sällan att utseendet är det som sätts främst och då glöms oftast det praktiska av. Men oftast går funktionalitet hand i hand med ett snyggt intryck. Då får ett snyggt kök på köpet helt enkelt. Vid köksrenoveringar är det en bra idé att undvika att välja material och inredning som inte är praktiska. Det kan vara allt från dåliga handtag som inte är sköna att hålla i till en bänkskiva i trä som är ett känsligare material. Trä är exempelvis känsligt mot fläckar, smuts och rengöringsmedel.

Detaljerna sätter stilen i köket

När du ska göra en köksrenovering är det en bra idé att bestämma vilken stil som du vill ha i köket. Det är genom rätt val av färger, material och detaljer som du kommer att få den stilen som du önskar ha i köket. För att få till en bra känsla i köket är stylingen i slutskedet viktigt. Du kan lätt skapa en ombonad känsla genom väl utvalda detaljer som en härlig matta, en poster på väggen eller en färgstark detalj i det enfärgade köket. Tänk på att prioritera en bra belysning i köket när du renoverar. Ovanför arbetsbänken bör du ha bra arbetsbelysning, spotlights är ett bra alternativ.