Så blir din renoveringsbudget lyckad

För att din renovering ska bli framgångsrik bör du avsätta tid för att planera och göra en budget. Den är sedan din hjälpreda och guide under tiden du renoverar, slarva därför inte med den. Utgå ifrån den sorts renovering du ska ge dig i kast med och anpassa renoveringen efter ditt kapital.

En renovering är förknippad med kostnader av olika slag. För att kunna ha någorlunda koll på kostnaderna är det a och o att du faktiskt planerar och kartlägger din renovering innan den påbörjas. Då minskar du risken för att kostnaderna ska skena iväg okontrollerat, men det kan vara svårt att ta höjd för allt. Helt plötsligt står du där i badrummet eller köket och upptäcker en vattenläcka som du inte budgeterat för. Den oväntade extrakostnaden kan få hela budgeten att spricka. För att rädda upp situationen kan du låna pengar via sms när du är i kris. Det är möjligt att låna upp till 30 000 kronor via sms när du behöver pengar omgående.

Låna pengar enkelt via sms

Nuförtiden fungerar smslån som ett kreditkort i din mobil. Du lånar det belopp som du behöver och du betalar endast för det belopp som du har använt även om du har fått ett större kreditutrymme. Det viktiga när du ska låna pengar är dock att du har en plan för hur du ska betala tillbaka pengarna. Allt du lånar behöver betalas tillbaka och ju snabbare du gör det desto bättre är det.

Hitta rätt hantverkare till renoveringen

Det finns olika oväntade kostnader som kan uppkomma i samband med en renovering. När du renoverar behöver du välja hantverkare med omsorg. Annars riskerar du att betala för hantverkare som tar betalt utan att ha genomfört arbetet korrekt, vilket gör att du kanske behöver lägga ut mer pengar för att bli nöjd. Du kan alltid reklamera sådana problem med hantverkare eftersom konsumentköplagen gäller, men innan reklamationen har gått igenom kan du behöva lägga ut pengar för att få renoveringen klar. När du har akuta problem är det dem du behöver prioritera i första hand. De utgifter som är mest angelägna att betala behöver komma i första hand som exempelvis en vattenläcka före resten av renoveringen.

Renoveringsproblem som kan uppkomma

Du kan förutom problem med hantverkare även stöta på saker som vattenläckor, fukt och mögel som behöver åtgärdas innan du kan fortsätta med renoveringen. Material kan även bli dyrare än tänkt för att priserna har gått upp. Oavsett vad du ska göra för renovering är det av största vikt att du gör ett grundligt arbete innan och tar reda på alla kostnader. Det är även betydelsefullt att du redan från början tar höjd för att det kan bli dyrare än tänkt. Om den oväntade kostnaden kommer och du inte har pengar är det skönt att veta att du alltid har möjlighet att låna pengar för att ta dig ur situationen.

Tips för att slippa oväntade kostnader vid renovering:

  • Planera renoveringen och alla kostnader in i minsta detalj.
  • Räkna på vad du har råd att lägga på en renovering.
  • Ha en plan redo om något oväntat skulle inträffa.
  • Välj bra hantverkare.