Så blir sovrummet mysigt och tilltalande

För att få ett mysigt sovrum är textilier, belysning och sängens placering betydelsefullt. Det viktigaste av allt är att du har en skön säng som du sover gott i. Kontinentalsängar är en typ av säng som både är sköna och snygga.

Det finns många faktorer som spelar in för att ett sovrum ska vara mysigt. Det viktigaste i sovrummet är dock sängen. Det är betydelsefullt att investera i en bra säng som passar just din kroppsform och behov. Då ökar du chanserna att sova gott om nätterna. Det finns ett stort urval av sängar varav kontinentalsängar är ett alternativ, sköna kontinentalsängar hittar du här om du är intresserad.

Sängens placering är avgörande för upplevelsen

En kontinentalsäng består av tre lager vilket gör att sängmodellen är något högre än andra. Kontinentalsängar är oftast estetiskt tilltalande och lyfter ett sovrum. Tänk på att placeringen av sängen är viktig. Det är en fördel att placera sängen på ett sätt som gör att du har uppsikt över ingången, det kan inge lugn. Låt sängen vara huvudattraktionen i rummet.

Personliga detaljer ökar tryggheten

För att höja mysfaktorn i sovrummet kan du använda dig av textilier av olika slag, belysning och väl utvalda inredningsdetaljer. En dämpad belysning gör sovrummet extra mysigt. Därför kan det vara bra med både en taklampa och sänglampor. Att inreda med någon form av gardiner är viktigt att inte glömma för att kunna få det mörkt i sovrummet vid behov. Det är även betydelsefullt att tänka på att inte övermöblera och låta det finnas fria ytor i sovrummet för att få en bra dynamik. Personliga detaljer kan göra att du känner en ökad trygghet vilket i sin tur kan göra att du sover bättre.

Få ett mysigt sovrum med rätt färger

Färgerna spelar en viktig roll för hur sovrummet upplevs. För att få harmoni och lugn är blåa och gröna toner perfekt att inreda med. Även grått och beige är perfekt för att få en mysig atmosfär i sovrummet.