Antikviteter online!

Shoppa heminredning av olika slag online är något som allt fler får upp ögonen för.

Att istället för att stressa runt i massor av olika butiker för att hitta något som kan passa sitta hemma i soffan med den bärbara datorn i knät och i lugn och ro gå igenom utbudet är säkert tusen gånger bättre. Utbudet är otroligt stort och man kan få tag i princip vad än man vill från hela världen. Och det gör vi ofta också! Vi i norden handlar otroligt mycket på nätet, mest av alla, något som man skriver om på sydsvenskan.se:

91 procent av alla internetanvändare i de nordiska länderna har shoppat på nätet under det senaste året. Inte i något annat land inom EU handlar man lika mycket online. Motsvarande siffra för länder som till exempel Storbritannien, Frankrike och Tyskland är 50 procent.

Men fortfarande finns många hinder – både språkliga, praktiska och lagmässiga – som håller tillbaka utvecklingen på området, enligt rapporten från Konsument Europa som är en del av Konsumentverket. (Läs resten av artikeln här).

Men något som till skillnad från det mesta andra har varit lite svårt att hitta online är om man är ute efter antikviteter och liknande. Ofta går det bra att handla nya grejer online, men det har det såklart blivit ändring på! Barnebys.se är en sajt som samlar alla auktioner i Sverige online på ett och samma ställe. Det är med andra ord lika lätt att hitta antika fynd från soffan som det är att klicka hem ett par nya skor.