Få fint hemma genom att göra fint ute

Det är juli. Alltså hög tid för att äta fika, frukost eller även middag på balkongen eller i trädgården. Och är du intresserad av heminredning bör det även finnas ett visst intresse för trädgård och balkong. För nu under sommarmånaderna gör din trädgård eller din balkong mycket för ditt hems stil. Hur fint du än har det hemma förtas mycket av effekten om du har en slarvigt skött trädgård eller en stökig och risig balkong. Gör det istället mysigt, grönt och färgglatt så kan du imponera på dina gäster!

Vi är just nu inne i en trend där odling och trädgård är väldigt populärt. Oavsett om du har balkong eller en riktig trädgård är det idag helrätt att odla saker du kan äta; kryddor, örter och grönsaker. Detta hänger även ihop med trenden att vilja äta närodlat, ekologiskt och obesprutat. Och igår lägger vi mer tid och pengar än någonsin tidigare på att lyckas odla ute. Vi tänkte bjuda på två bra tips för att lyckas med sin trädgårdsodling. Dessa går tyvärr inte att applicera för er med balkong, men det kanske kommer en artikel om balkonger senare.

Tips för en fin trädgård 

Det första tipset är att utgå ifrån det som redan finns i trädgården. Låt lite vildvuxen mossa vara kvar på stenar i trädgården. Kapa inte träd lättvindigt, det tar tid för nya att växa upp om du skulle ångra dig. Odla hellre där det naturligt finns rätt ljus och vatten än att flytta runt, du har ändå bäst förutsättningar där. Jobba med naturen snarare än emot, för att sammanfatta.

Använd bra verktyg och låt detaljerna göra jobbet. Vi rekommenderar att köpa bra trädgårdstillbehör på nätet och att pynta friskt. Små detaljer i metall, sten, trä och plast tar allt mer plats i våra trädgårdar. Vackra krukor, snygga lyktor och kryddskyltar gör mycket för helhetsintrycket. Dessutom kräver de inte mycket jobb, så låt dem göra jobbet om du vill slappa i hängmattan!