Köp och sälj på internet

På internet kan man idag både köpa och sälja i princip vad som helst. Bara man tar en titt på E-bay så möts man av en våg av de mest otippade saker. Alla som någon gång lagt ut en annons på till exempel Blocket, E-bay eller Tradera, har antagligen fått erfara att det spelar mindre roll vad det är man säljer, det finns tydligen alltid någon som vill ha det. På E-bay, som når ut till hela världen, kan man praktiskt taget sälja en glasburk med luft från någon konstig stad eller kändisfest och påstå att det är luft som kändisar har andats. Ja, det finns en hel del knepiga typer där ute i världen. På de svenska sajterna Tradera och Blocket är det inte riktigt lika enkelt att sälja den här typen av saker. Antagligen av den enkla anledningen att dessa endast når ut till just svenskar.

Internetshopping

Det har länge varit kläder och hemelektronik som har toppat listorna över vad som shoppas mest på internet. Idag köper människor mer eller mindre allt på nätet. Allt från färdiga matkassar, hygienartiklar och kläder till elektronik, heminredning och nödvändiga småsaker som myggfångare eller sololja.

Internet är absolut det bästa varuhuset vi har och där kan man hitta precis allt. Många anser att vi, i och med internet och dess möjligheter, har blivit allt latare. Faktum är att internets alla tjänster sparar oss otroligt mycket tid. Tid som vi istället kan lägga på socialt umgänge med våra vänner eller träning på gymmet. Så mycket latare har vi nog inte blivit, bara mer bekväma.