Så skapar du en extraordinär inredning

Om du vill ha en helt unik inredning ska du satsa på att sy saker själv. Du kan sy mängder med grejer till hemmet. När du syr öppnar du upp för helt nya möjligheter när det kommer till stil och utseende i hemmet.

För att få en helt egen inredning och stil är det bästa sättet att köpa tyg och sy dina egna inredningsdetaljer. På Nordisk Textil kan du hitta mängder med tyger. Du kan även hitta sytillbehör och andra saker som är bra att ha när du ska sy egna grejer. Exempelvis kan du sy kuddöverdrag, filtar, kökshanddukar, snygga sittdynor och mycket mer till hemmet. Du kan med tyg också klä om dina möbler, du kan då få helt unika möbler som ingen annan har.

Saker du kan sy till hemmet:

  • Gardiner
  • Dukar
  • Sängöverkast
  • Sittdynor
  • Sofföverdrag

Välj tyg efter behov

När du ska sy egna saker är det viktigt att du väljer rätt tyg. Exempelvis måste du ha ett bra tyg som kan absorbera vätska om du ska sy en kökshandduk. Om du ska sy gardiner ska du först fundera över vad du vill ha för stil i rummet och om du vill ha mycket eller lite ljusinsläpp. Välj alltid tyger som överensstämmer med det resultat som du eftersöker. I fall du vill ha en lyxig känsla i sovrummet kan du välja sammet eller något annat lyxigare material på gardinerna eller sängöverkastet. Matcha det du syr med den övriga inredningen för att förstärka din egna stil.

Planera din unika inredning

Fördelarna med att köpa tyg och sy själv är många. Du kan genom att planera och välja tyger som du gillar få en helt personlig och unik inredning. Ditt hem kommer se helt annorlunda ut jämfört med grannen. När du syr själv har du större valmöjligheter när det kommer till både tygets utseende och material. Möjligheterna är oändliga när du kan sy saker till din inredning helt själv. För att lyckas med inredningen när du syr själv är det viktigt att du har en plan och på något sätt binder ihop allt till en helhet. Det kan du göra med exempelvis accentfärger. Förutom att sy kan du även skapa andra saker själv till hemmet för att det ska på en unik touch.