Många flyttar vid renovering

Många väljer att inte bo kvar i sin hyresrätt när det är dags för renovering. Framförallt är folk rädda att det ska bli förhöjda avgifter och då bestämmer de sig för att flytta istället. För att flytten ska gå smidigt kan en bra idé vara att anlita en flyttfirma.

365668-moving-house

När en hyresrätt står inför en större renovering väljer var fjärde person att flytta därifrån, rapporterar NSK. Framförallt är det de personer som har det sämre ekonomiskt ställt som flyttar eftersom det oftast kostar mer att bo kvar efter renoveringen. Det är nämligen vanligt att renoveringar leder till höjda bostadsbidrag för de som väljer att bo kvar. I de hyresfastigheter som renoverats väljer 25 procent att flytta, jämfört med 14 procent i en fastighet som inte är renoverad.

Behövde flytta i rekordfart

Står man inför en flytt är det en del saker som måste tas hand om. Självklart måste alla ens möbler och saker flyttas från det gamla boendet. Ifall det känns tungt att flytta allt själv kan man ta hjälp av en flyttfirma och i storstäderna finns många firmor att välja mellan. Bor man exempelvis i Stockholm kan man boka flytthjälp på Flyttfirmaistockholm.nu/. På den här hemsidan finns även riktigt bra tips på hur man gör flytten smidig. Sådana tips skulle verkligen killen som Metro skrivit om behövt. Han hade fått en ny lägenhet genom Bostadsbolaget i Göteborg där han även hade den lägenhet han skulle flytta ifrån. Problemet var bara att hans gamla lägenhet skulle vara tömd och städad vid samma tid och samma dag som han fick tillgång till den nya lägenheten, annars riskerade han att få betala en halv månadshyra i straffavgift. Läs mer.

Organisera packningen

Innan flyttfirman kommer och ska hämta ens saker är det viktigt att man packat ihop allt på ett bra sätt. Det är exempelvis smart att skriva en lista på det som ska packas och att man sorterar och ger bort det man inte vill ha i den nya bostaden, tipsar Råd&Rön. De tipsar även om att man undviker flyttkaos genom att märka alla kartonger, så att man vet vad som ska vart.