Glöm inte flyttstädningen

Att flytta betyder för många att man får en nystart, men innan man lämnar det gamla hemmet ska man inte glömma att ta itu med flyttstädningen – annars kan det få tråkiga konsekvenser i form av extrautgifter som man inte vill dras med.

http://www.dreamstime.com/-image22538433När det kommer till att städa sitt hem när man lämnar över till nästa boende ska man inte glömma bort att städa bostaden ordentligt först – och det är mycket som ska fixas, för en flyttstädning är långt ifrån en vanlig storstädning. Därför kan det vara klokt att se sig om efter någon som utför billig flyttstädning i Malmö, Stockholm eller den stad man nu flyttar inom för om man ska genomföra städningen själv är det lätt att man missar något – och då kan man få betala. Till exempel skriver Aftonbladet hur en städavgift kan bli en chockräkning om man åker dit för slarv för bor man exempelvis i en hyresrätt måste hyresvärden då anlita en städfirma som utför tjänsten och räkningen för den, ja den räkningen går till hyresgästen som lämnat bostaden.

Att tänka på vid flyttstädning

En flyttstädning är ingen vanlig storstädning, som sagt. Den är mer utförlig och man torkar både lister, element, väggar, tak och mycket mer. Men som tur är ligger flyttstädning inom ramen för RUT-avdrag, vilket innebär att man som beställare kan använda sig av detta avdrag och få tjänsten billigare än man kunde förr om man kvalificerar sig för att använda avdraget (källa). Sen ska man komma ihåg att det bara är städtjänsten som är avdragsgill, själv flytten är inte det även om man anlitar en flyttfirma för att utföra båda två – då får man alltså avdrag för städningen men inte för flytten. Dock skriver Sveriges radio att vissa företag slarvar med denna åtskillnad och ger avdrag för både, men det ska man inte göra för då kan både beställare och utförare åka dit för skattefusk – så det gäller att ha koll på detta när man beställer flyttstädning och flytt i kombination.