Skapa känsla med textilier

Ett nytt kuddfodral, nya gardiner eller varför inte en ny klädsel till soffan. Alla dessa textilier kan göra vilket hem som helst till världens mysigaste och dessutom ser hemmet nytt ut med dessa enkla hjälpmedel.

Vi har tidigare skrivit ett inlägg om att ljuset är en viktig ingrediens till att göra ett trivsamt hem och att lampor är en av de viktigaste inredningsdetaljerna. Men minst lika viktiga för hemmet är de olika textilierna. Textilier är lätta att byta ut när du tröttnat på dem och kan göra så att hela hemmet ser nytt ut. Man slipper alltså spendera en förmögenhet på nya möbler om man investerar i några snygga textilier. Har du till exempel vita väggar i ditt hem och känner att det blir lite tråkigt i längden, kan du piffa upp hemmet utan att behöva göra svåra tapetbyten eller kladda ner hela golvet med målarfärg. Några nya kuddar kan ge hemmet lite färg. Om du dessutom köper flera gardiner som går ton i ton med varandra, skapar det dimension till rummet.

För att rama in en matplats eller soffgrupp som känns lite malplacerad kan en matta vara perfekt. En matta med mönster kan vara en snygg accent till ett sparsmakat rum och kan även liva upp en trist hall. Vill du ha en lantlig känsla i ditt hem gör du rätt i att investera i en trasmatta.

När det kommer till sovrummet är det många som vill ha en känsla av romantik. Detta kan man skapa enbart med textilier. Skira gardiner och volanger fungerar båda för att få känslan. Låter man även gardinerna släpa i marken, skapar detta den rätta bohemiska känslan. Lägger du en duk på nattduksbordet får det en mjukare inramning. För att rummet även ska kännas ombonat gör du detta enkelt genom att köpa ett snyggt sängöverkast.