Sovrummet – hemmets viktigaste rum!

När det kommer till hemmet och inredning så finns det ett rum som vi borde lägga lite extra uppmärksamhet på och det är sovrummet, för du vet väl att en människa sover omkring en tredje del av sitt liv – och då är det viktigt att man har ett sovrum man trivs i!

Den senaste trenden inom inredning är att fylla varje rum med prylar i olika färger och former för att skapa den där mysiga känslan, men om det är ett rum som man ska undvika att fylla med plotter så är det sovrummet. För om man vill få den där riktigt goda nattsömnen är det viktigt att vi inte distraheras av exempelvis en TV, dator eller till och med vår mobiltelefon innan sängdags eftersom dessa apparater snarare gör oss piggare än något annat. Därför är det bästa man kan göra för att skapa sovro att skala av sovrummet till det nödvändigaste så som en säng, ett nattduksbord, en sänglampa och en väckarklocka samt plocka bort alla former av distraherande ting. Så när det sedan kommer till att inreda sovrummet bör man således fokusera på att kanske införskaffa en ny, skön säng (vilket du hittar genom att klicka här), fina sängkläder och mysiga kuddar.

Vad ska man tänka på när man inreder sovrummet?

  • Undvik starka färger – välj en mörkare färgskala i ditt sovrum för att lättare kunna finna ro när det är dags att sova, ett tips är till exempel att välja naturfärger så som brunt i olika nyanser i kombination med mörk nyans av din favoritfärg när det kommer till både möbler och sängkläder.
  • Införskaffa en rullgardin – vi sover bäst i mörker eftersom att ljus så som en tänd lampa lurar kroppen och hjärnan att tro att det är dag vilket gör att vi sover oroligare.
  • Låt sängen och sovrummet vara en fristad – vår sömn är viktig och sovrummet är en plats för avkoppling, så undvik till exempel att leka med mobilen i sängen eller att äta här.
  • Håll sovrummet städat – oreda och smuts gör att vi inte slappnar av, så även om du är en slarvmaja i övriga delar av hemmet är sovrummet det rum du bör försöka hålla städat eftersom att ordning ger sinnesro och lugn.