Drömhemmet

Ett drömhem kan se ut på många olika sätt, men vissa saker har de allra flesta gemensamt. Åtminstone i Sverige finns det en viss uppfattning om vad som räknas som lyx, och detta är sig ganska likt mellan människorna. I ett typiskt svenskt drömhem finns följande.

  • Pool – inne eller ute, liten eller stor, men en pool uppskattas av såväl gammal som ung. En pool kan användas både för motion och lek, för olika typer av sport eller bara för ett poolparty.
  • Gym – de flesta vill träna, men många skyller på att de inte kommer iväg till gymmet. Har man det i huset blir dock ursäkterna färre. Vare sig man vill lyfta skrot, eller springa på ett löpband så finns det produkter för hemmabruk. Har man plats kan man även sätta in en ribbstol, den uppskattas precis som poolen av både gamla och unga.
  • Mediecenter – vad som ska ingå i ett mediecenter variera lite, men någon form av stor skärm, eller rent av en duk med projektor, är ett måste. Musikintresserade har också ofta dubbla skivspelare med mixer, för att träna sig på att mixa. Och för att det ser tufft ut, naturligtvis. Musikanläggningen är aldrig billig i drömhemmet.
  • Master bedroom – alltså ett stort sovrum med eget badrum i anslutning, och helst också en klädkammare. Detta är inte så vanligt i svenska hus, men bland de som har tillräckligt med pengar blir det alltmer populärt.

Var ska drömhemmet ligga då? Den frågan finns det inget svar på. Vissa föredrar internationella storstäder, andra den svenska skärgården eller fjällen. Rockstjärnor och IT-miljonärer skaffar sig ibland flera boenden, runt om i världen.