Mördarsniglar gillar blöta helger

Vädret under våren har inte varit det bästa för människor, men optimalt för sniglarna. För att få en vacker trädgård under hela sommaren är det viktigt att lägga ner lite ansträngning, då man av det får stor avkastning. 

Många är det som gläds av våren och de varmare vindarna. Men detta år har det varit mycket regn och med det har det kommit mycket mördarsniglar. Vad man nu har sett är att sniglarna nu även klarar av kalla vintrar i norr. Våren och innan semestrarna börjar blomma ut är det många som tar tag i renoveringsprojekt och trädgårdsplaner och att få hjälp med trädgårdsplanering är något som växer sig allt större, men då är det viktigt att man inte låter sniglarna få ta ner en utan lär sig knepen på hur man ska få bort dem. Expressen har punktat ner några bra tips som är värda att lyfta upp.

Vattna och samla in

De bästa tipsen är att vattna på morgnarna. Detta då sniglarna gillar när det är blött och då de är nattdjur är det bättre att ha gräsmattan fuktig under dagen än på natten för då gör man som de vill. Man ska även försöka bekämpa dem så tidigt på året som möjligt då de inte hunnit öka i antal och är enklare att få bort. Så samla in på morgonen och lägg alla sniglarna i plastpåsar. Det kan ta sin tid, men det är värt ansträngningen. Sniglarna som egentligen heter Spanska skogssniglar har fått sitt andra namn, mördarsniglar då de har en mycket god aptit och äter nästan allt som kommer i ens väg – inklusive sin egen art. Då sniglarna i Sverige inte har några hot, förutom oss människor, så trivs dem mycket bra här under våren. Om du ska använda bekämpningsmedel är det viktigt att du tänker på att vara rädd om miljön.

Tänk även på att om du väljer att renovera eller ta in hjälp så kolla upp om du kan få avdrag för tjänsterna.