Glöm inte köket!

Vad många inredningsfantaster missar är att uppdatera köket med nya vitvaror när de är i farten med att inreda om i köket. Vid nyrenoveringar är köket ett av de första rummen som man väljer att göra om men när det inte handlar om renovering utan om inredning är det lätt att man missar att byta ut gamla vitvaror. Men om du har dina matvaror i ett gammalt kylskåp och diskar dina tallrikar i en dålig diskmaskin är det nog dags att uppdatera köket!

Det är viktigt att satsa på riktiga kvalitetsvaror när man ska handla nya vitvaror eftersom sanningen är att vanliga budgetkylskåp håller i omkring 10 år mer eller mindre och en diskmaskin i ett hem där det lever en stor familj så håller den kanske i upp till fem år. Dock bör understrykas att de flesta vitvaror av högre kvalitet hittas hos Cylinda kan hålla mellan 15 och 20 år så det gäller att vara kräsen och noga när man handlar nya. Köp alltså inte marknadens billigaste produkter, eftersom att dessa tenderar att ha kortare livslängd. Ett annat tips är att även se över om det är dags att byta ut spishällen, speciellt om man spisen följde med huset när man flyttade in. I de flesta svenska hem är nämligen spisen den vitvara som oftast lämnas kvar när en familj väljer att byta bostad.

Hur ska man inreda köket?

Det bästa sättet att inreda sitt kök är efter dess funktion och den vanligaste användningen för ett kök är för att laga mat, äta och diska. En enkel metod att använda sig av är därför att fokusera på att få stora ytor fria omkring spis, matbord och diskmaskin för att på så vis optimera dess funktion.  Ett tips för att göra köket lite grönare och öka hemtrevnadskänslan är att göra en plats för egna kryddväxter så som basilika, oregano och dill eller andra kryddväxter man ofta använder i sin matlagning.