Hemlängtan till ett mysigt hem

I dag skriver vi bland annat om det senaste inom just heminredning, om hur man med tips och råd får sitt hem fint inrett inför stundande juletider samt om hur roligt det faktiskt är att shoppa till hemmet.

online shoppingI en artikel i Dagens Nyheter kan vi läsa om det senaste inom vårt favoritämne, nämligen heminredning. På möbelmässan som skedde tidigare i år var det sober och naturnära inredning som stod ut med nyckelord som hemtrevnad och hemlängtan. Bland det som figurerade på mässan fanns hallonröda, retrosvarvade bordsben, stolsdynor i konjaksbrunt, rustika och stadiga ekbord samt mättade färger som en kontrast mot det vita och stilrena som så ofta har präglat bloggar och inredningsmagasin i flera år nu.

Det är snart jul igen och i dag skriver vi om hur man kan pynta och inreda sitt hem inför denna glädjens och gemenskapens högtid, med klassisk stil. I en artikel som vi hittar i Expressen finns det ett antal punkter som en bör tänka på för att få till det där röda och gröna, modernt men ändå välbekant och framförallt hemtrevligt:

  • Fina textilier i rött och grönt
  • Stjärnmönster på tyger
  • Blanka metaller som koppar och mässing
  • Marockanska textilier för en ombonad känsla
  • Enris, granris och blåbärsrisk
  • Fat med röda äpplen och nötter
  • Röda julstjärnor
  • Mixade lyktor i olika stilar
  • En vågad svart julstjärna känns modern

I en artikel i Göteborgs-Posten kan vi dessutom läsa om hur mycket det svenska folket gillar att handla heminredning, det är något av det roligaste som vi tycker om att shoppa enligt en undersökning gjord av tidningen Market. De butiker som är roligast att hitta hemprylar i är, inte så förvånansvärt, Ikea och Designtorget, där den förstnämnda kom på andra plats och den sistnämnda kom på en förstaplats med marginal.

Roligt med heminredning när grunden är god

Sedan gillar nog de flesta att ha ett riktigt bra grundjobb i sina hem, vare sig det handlar om ett stadigt och massivt golv i stavparkett från till exempel www.parkettdesign.se eller påfågelsblå väggar i enlighet med årets mättade färg-trend. Kanske är det så att svenskar generellt älskar just heminredning för att vi har ett gäng månader om året som är extra mörka och en tid då vi myser hemma, det gör det viktigare att hemmet känns som hemma och att man faktiskt har just en hemlängtan efter en lång arbetsdag.