Möblerna vinner i julruschen

När det är dags att julhandla är det framförallt möbler och inredning som vi kommer att köpa. Detta spår man i en julhandelsprognos. En bra ekonomi där vi har råd med sällanköp och den nalkande rotavdragssänkningen tros vara anledningarna.

13365109-moscow-russia-24-09-2015-the-interior-of-shop-hoff-one-of-the-largest-russian-furniture-network

Möbelhandlarna är de som vinner i julruschen, skriver vf.se. Handeln med möbler och inredning har överhuvudtaget haft ett bra år med en stark branschutveckling. Tillväxten i år ligger på 10,8 procent och enligt julhandelsprognosen kommer möbelförsäljningen ha en tillväxt på 8 procent i december. Varför hårda och stora paket står på önskelistan tror man beror på att våra plånböcker är välfyllda, räntan är låg och ekonomin är stark.

Intresse för inredning

Det är dock inte bara möblerna som kommer att gå åt i julruschen, utan inredning och prylar till hemmet går i allmänhet bra just nu. Vi svenskar har nämligen ett enormt intresse för inredning som bara verkar växa. Att ha ett fint och välmöblerat hem innebär status just nu och vi lägger stor vikt vid det. En av de populäraste butikerna att hitta annorlunda och intressanta inredningsdetaljer i är designtorget.se. Där kan man hitta allt från bordsunderlägg till smarta väckarklockor och fina tavlor.

Snart dyrare att renovera

Förutom att ekonomin är oerhört stark i Sverige just nu, finns det en annan faktor som gör att vi investerar i möbler och inredning i jul. Efter årsskiftet kommer nämligen regeringen att sänka rotavdraget. Och enligt Svenska Dagbladet är det många som passar på att renovera innan det blir dyrare, vilket kräver att man köper en hel del byggmaterial, möbler och inredning. Dessutom är det extra många som har köpt nya bostäder som de behöver inreda i och med bostadsbubblan och amorteringsavgiften.