Skapa en trivsam trädgård

Svenskarna är väldigt måna om att ha det snyggt i hemmet, men under de senaste åren har det blivit minst lika populärt att även ha det modernt inrett i trädgården. Folk vill ha det lika snyggt ute som inne och då kan det vara bra att satsa på en riktig omstyling av trädgården.

Har du försökt att få till en mysig trädgård, men misslyckas ständigt? Oroa dig inte. Att inreda och styla i trädgården kan vara svårare än du tror. Det är mycket som måste planeras för att få till den där riktiga mysfaktorn som bara syns till i trädgårds- eller inredningstidningar, men med smarta knep kan du komma långt.

Trivselfaktorn

Three white flowers surrounded by exotic blue-pink seeds and green leavesFör att du ska kunna trivas i din trädgård och vilja spendera många sommarnätter där är det tre faktorer som är avgörande.

  • Snygg och bekväm inredning
  • Belysning
  • Möjlighet att skymma insynen

Naturligtvis är det även viktigt att du har fin grönska, växter och blommor. Det är trots allt naturen i sig som man vill komma nära när man spenderar tid utomhus. Hos https://wernamodesign.se/ kommer du inte att kunna anlita en trädgårdsarkitekt för arbetet, men du kommer att kunna hitta mängder med snygga spaljéer och staket som du kan använda för att minimera insynen för nyfikna grannar. Du behöver inte skymma hela din trädgård för att kunna få lite privatliv. Ibland räcker det gott och väl med ett och ett annat insynsskydd för att slippa känna dig så blottad.

Vilken inredning passar bäst?

Vilka trädgårdsmöbler som passar bäst i just din trädgård är väldigt individuellt. Du kanske föredrar större soffgrupper där många vänner och familjemedlemmar kan få plats eller så vill du ha nättare caféliknande bord och stolar. Glöm inte bort vikten av bra belysning. Även sommarkvällar blir mörka till slut och då kan det vara skönt att veta att trädgården är upplyst. Är det mysfaktor som du är ute efter så satsa på vackra ljusslingor, papperslampor eller solcellslampor. Dessa kan du hänga upp vid samlingsplatsen eller varför inte låta de ringla lite snyggt i träd eller buskar. Se till att du använder belysning som är framtagen för utomhusbruk.