Städning när du blir äldre

Att sköta städningen när du börjar bli till åren är inte alltid det lättaste. Ryggen kanske sviker eller det börjar bli svårt att ställa dig på en stol för att nå de höga ytorna. Att anlita en billig och effektiv städfirma som gör ditt hem mysigt kan därför vara en bra idé. Och du, du får ju RUT-avdraget!

Som en äldre person är det viktigt att känna trygghet när man låter okända personer komma hem till en och pilla bland ens saker. En städfirma ska alltid vara pålitlig och påbörja kontakten med ett första möte där både firmans personal och brukaren får tid att lära känna varandra. Dessutom har äldre personer ofta en låg pension vilket gör att priset känns avgörande. Hos fönsterputsning Stockholm får du en bra deal på fönsterputs med tanke på de priser på fönsterputs i Stockholms län som ofta gäller.

Hitta städföretag på gamla dar

Som äldre har du naturligtvis rätt till hemtjänst men ibland kan det kännas bättre att bara anlita en vanlig städfirma om du är rörlig och vid god vigör i övrigt. Problemet med hemtjänst kan också vara att kommunen inte anser att du har rätt att få hjälp med all typ av städning som du faktiskt efterfrågar. Det kan exempelvis röra moment som fönstertvätt och putsning med mera.

Ett bra tips är att googla runt på företag i omnejden där du bor och alltid titta på omdömena på nätet innan du tackar ja till en offert. Många äldre är oroliga att få sina hem plundrade av städpersonal och därför är en god kontakt sinsemellan mycket viktig. Eftersom många pensionärer känner såhär finns det även företag som skapats av just pensionärer som är rörligare och som bistår andra pensionärer och företag med olika saker såsom:

 

  • Städning
  • Hundpromenader
  • Fönstertvätt
  • Flytt
  • Snöskottning med mera

 

På så vis kan det kännas ännu tryggare för brukaren om det är någon i samma ålder som kommer hem till en. De flesta hushållsnära tjänster blir ännu billigare för en pensionär på grund av RUT-avdraget som numera fördubblats. De billiga priser som en städfirma erbjuder kan således bli ännu mer lukrativa.