Så får du ett lättstädat kök

Städning är inte den roligaste sysslan att utföra, men ack så nödvändig. Köket är dessutom den absolut viktigaste platsen att hålla ren och fräsch, så därför kanske det skulle vara intressant med några tips på hur du gör detta rum mer lättstädat? Här är några användbara knep.

Om du vill ha ett kök hemma som är lättstädat är det kökets inredning du bör börja med att se över. Kanske är det dags att köpa nya vitvaror? En självrengörande ugn och självavfrostande kyl- och frys i hemmet gör att du slipper att end fundera över att rengöra dessa och kan fokusera på annat.

Andra saker i köksinredningen som underlättar städningen

Något annat att tänka på vid städning av köket är vilka material du har valt att ha här. I tidningen Femina skriver man till exempel att även om det är snyggt med till exempel tegel bakom en spis så är det inte det enklaste att hålla rent, så varför inte satsa på ett mer lättstädat material här? Samma gäller för dina bänkskivor. När du väljer material i sten eller komposit blir de enkla att hålla rena genom att bara att torka av, de som kräver mer underhåll är däremot marmor och trä som båda två behöver oljas och skötas om på ett visst sätt för att hålla sig fräscha. En annan smart grej att tänka till om som Femina skriver om är själva skåpen och dess skåpsluckor. Välj gärna skåp som går hela vägen upp till taket för att slippa rengöra ovanpå, och väljer du dessutom dörrar som är enkla att torka av går städningen i ett nafs.

Sista tipset för att hålla fräsch: välj en bra köksfläkt. Fläkten suger nämligen upp damm, os och håller luften fräsch samtidigt som den förhindrar beläggningar – om du har en som fungerar så allt fett sugs upp ordentligt vill säga.