Skilsmässotankar vid renovering

Man kan se att allt fler hushåll väljer att renovera, och med en renovering kommer många snabba beslut och att leva i en kappsäck. Detta gör, enligt en undersökning från Houzz, att man funderar på en skilsmässa under en renovering. 

6101557-tapetsering-pagarNär det kommer till vårt hem så finns det mycket inspiration att ta del av för att få till ett så bra och passande hem som möjligt där an känner att man vill bo. Vi har tidigare skrivit artiklar om just detta, men vad man sak tänka på är att det inte bara är guld och gröna skogar utan det är en del svett och tårar också – något man kanske borde ha med i beräkningarna för att vara mer rustade. I ett pressmeddelande går det att ta del av att inredningssajten Houzz har låtit göra en undersökning där man kan se att många par går i skilsmässotankar då det under en renovering dyker upp olika diskussioner som man vanligen inte har.

”Vår undersökning visar att ett renoveringsprojekt berör många känsliga punkter i en relation, både i planeringsfasen och under processen. I vissa fall behövs det kanske inte mer än ett besök på köksavdelningen på IKEA för att sätta igång hetlevrade diskussioner om vem som lagar mest mat eller diskar.”

Vad man även kan se av undersökningen, som kanske lugnar, är att de inte bara är svenskar som har det svårt att hålla inne med känslorna utan detta är något, ett ”problem” som sträcker sig världen över. Kanske är det det som gör oss till människor av kött och blod? Dock, om man överlever renoveringen, vilket faktiskt de flesta gör så kan man se att de allra flesta får en mycket starkare och bättre relation. Så, kanske man ska våra satsa men även vara öppen med sin kommunikation.